Skupinska vadba ALAFIT

ALAFIT Group working class, pod stopnicami na hrib Kalvarija v Mariboru

Skupinska vadba programa ALAFIT je strokovno vodena »aerobna« vadba določenega števila vadečih, ki jo vodi »prezentator« skupinske vadbe ob spremljavi glasbe ali brez.

Izvaja se predvsem v zaprtem prostoru (aerobni dvorani) lahko pa tudi na odprtem v naravi. Osebni treningi potekajo trenutno v Mariboru. Lahko tudi po dogovoru. Ponavadi traja ena enota skupinske vadbe nekje od 45min-60min (odvisno od fizične pripravljenosti vadečih).

Je odlična izbira vadbe za manjše ali večje skupine tako žensk, kot moških. Pomaga nam pri izgubljanju maščobnega tkiva, jačanju posameznih mišičnih skupin (predvsem mišic nog, trebuha in zadnjice in pridobivanju ter vzdrževanju kondicije.

To je idealna vadba za izboljšanje fizične kondicije, moči, vzdržljivosti kardiovaskularnega sistema, motorike, mišičnega tonusa, itd.


 TAEBO z Bojanom:

 taeboNamen vadbe:

pospešena aktivacija mišic rok (sprednje in zadnje nadlaktne mišice) in mišic nog (sprednje in zadnje stegenske ter golenske mišice), vseh trebušnih mišic in predvsem mišic zadnjice

pospešena izguba odvečnih kilogramov

pridobivanje in vzdrževanje kondicijske forme

idealna skupinska vadba za oblikovanje telesa

spoznavanje osnovnih elementov borilne veščine TAE-KWON-DO-ja (kot so udarci z roko in nogo) ter elementov boksa in aerobike

Opis vadbe:

Glede na fizično kondicijsko pripravljenost vadečih je Tae-bo lahko srednje do visoko intenzivna skupinska aerobna vadba. Vključuje osnovne elemente borilne veščine Tae-kwon-do-ja. Primerna je za vse, ki prisegate na energično vadbo, ki jo spremlja predvsem pozitivna energija in odlična glasba. Je idealna vadba za fizično in psihično "sprostitev" po napornem delavniku, pri kateri se absolutno znebimo odvečne negativne energije in kilogramov. Vadbe se lahko nauči vsak, pomagal pa vam bo pridobiti na moči, koordiniranosti in raztegljivosti telesa. Z našo pomočjo boste tako poskrbeli, da bo vaše telo močno, natrenirano in vitko. Po vaši želji lahko pridemo tudi do vas na dogovorjeno lokacijo.


VADBA ZA MAMICE Z DOJENČKI:

mamice2

Prednosti takšne vadbe so:

 • strokovno nadzorovana vadba ALAFIT
 • vadba v skupini (izmenjava mnenj, itd)
 • vadba se izvaja na prostem v naravi na zraku z vozički
 • vaš otrok je vedno zraven vas in pod vašim nadzorom
 • za sodelovanje pri vadbi ne potrebujete dodatnega varstva
 • ni potrebno plačevati dodatne članarine za fitnes
 • vadba poteka 2 x tedensko ali po potrebi in želji več
 • hitro vidni rezultati vadbe
 • boljše počutje mamic in otroka
 • združite prijetno s koristnim (družite se z dojenčkom in ostalimi mamicami ter hkrati vadite)

VADBA v NARAVI:

Namen vadbe:

 

Pri vadbi v naravi krepimo in oblikujemo celo telo, spodnji del telesa,(pri vzponu na stopnice, itd) se pravi noge in zadnjico in zgornji del telesa (izvajanje vaj z lastno težo in pripomočki), krepimo srčno-žilni in dihalni sistem, razvijamo mišično moč in povečujemo razgradnjo maščob.

 

Opis vadbe:

Narava je lahko "naš fitnes center", ampak se tega  sploh ne zavedamo. Vadba se v skladu z dogovorom z individualnim vadečim ali skupine  vadečih lahko odvije na dogovorjenem mestu v naravi, kjer poskrbimo za dobro voljo in načrtovan ter dogovorjen vadbeni načrt. V Mariboru poteka vadba ponavadi na stopnicah, ki vodijo na Kalvarijo in pod stopnicami, kjer krepimo ponavadi še mišice zadnjice in trebušne mišice. Vadba vsebuje vse elemente ogrevanja, raztezanja, vaj za moč in vzdrževanje mišičnega tonusa, porabe odvečnih maščobnih oblog, vaje za kondicijo, itd. v skladu z Vašimi željami po doseganju zastavljenega cilja.


TNZ (Trebuh, Noge, Zadnjica):

Namen vadbe:
 
je namenjena krepitvi mišic trupa, nog in zadnjice. V ta namen se glavni del izvaja na stepu, večji del vadbene enote pa predstavljajo tudi krepilne vaje za omenjene mišične skupine z uporabo rekvizitov (že omenjeni step, ročke, elastike, ...) ali brez njih.

Opis vadbe:
Pravilno izvajana in nadzorovana aerobna vadba spodbudno vpliva na celo telo. S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo in vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Ker je ura aerobike namenjena tudi druženju, zabavi in sprostitvi pa tako zadovoljimo tudi naše psihične in sociološke potrebe. Po vadbi se počutimo napolnjeni z energijo in pripravljeni na nove izzive.

VADBA PRI VAS DOMA:

V primeru, da iz kakršnihkoli razlogov ne želite ali ne morete vaditi v fitnes centru,  naravi, telovadnici, itd., a vseeno želite poskrbeti za svoje telo smo za Vas pripravili vadbo pri Vas doma!
Vadba na domu je oblika osebnega trenerstva ALAFIT, ki se izvaja pri Vas doma. Trener Vas v skladu z dogovorom obišče pri Vas doma ali kjerkoli želite. Presenečeni boste kaj vse lahko storite doma, na le nekaj kvadratnih metrih!
 
Prednost vadbe na domu:

• vadba v Vašem domačem okolju
• prihranek na Vašem dragocenem času
• popolna diskretnost

Potrebujete le voljo in nekaj kvadratnih metrov prostora! Za ostalo poskrbimo mi. Klasična fitnes oprema (trenažerji) ni nujna za optimalno vadbo, če pa želite Vam lahko pomagamo tudi pri opremi domačega fitnesa glede na Vaše potrebe in želje.


STEP AEROBIKA:

Namen vadbe:
 • Pri STEP aerobiki krepimo in oblikuje celo telo, predvsem spodnji del telesa, se pravi noge in zadnjico, krepimo srčno-žilni in dihalni sistem, razvijamo mišično moč in povečujemo razgradnjo maščob. Poraba energije je 30% večja kot pri klasični aerobiki. Vaja se izvaja ob spremljavi glasbe.

Opis vadbe:

 • Je vadba, pri kateri uporabljamo stopničko oz. step, na katero se ob glasbi s pomočjo različnih gibalnih struktur vzpenjamo in zopet spuščamo iz nje. Te gibalne strukture nato povežemo v enostavne in razgibane koreografije. Vadba je prav tako obogatena z vajami za moč, zaključi pa se s sproščanjem.
 • Vadba je primerna tako za začetnike, kot vrhunske športnike. Starostnih omejitev ni.

Ostale storitve: