Diete ALAFIT

Nudimo vam IZDELAVO JEDILNIKOV in SVETOVANJE na področjih:

Svetovanje o zdravi prehrani ALAFIT Vital je program, ki ga potrebujejo predvsem tisti, ki zase nikakor ne morejo najti primernega jedilnika. Ponavadi je za pripravo primernega jedilnika premalo časa in znanja. Zato tovrstno razmišljanje in izdelavo izključno za Vas pripravljene prehrane-jedilnika prepustite našim strokovnjakom.

Storitev je namenjena vsem ljudem različnih starostnih skupin, ki želijo oblikovati svoje telo in zaživeti bolj zdravo življenje. V modernem in hitrem svetu se je težko prehranjevati zdravo in uravnoteženo. S predpisanim prehranskim načrtom-izdelanim jedilnikom se prilagajamo vašemu načinu življenja, vanj pa vključimo priporočila zdrave prehrane, ki nam omogoča ohranjati telo zdravo in vitalno.

Jedilnik sestavimo strokovno, z upoštevanjem želj posameznika (priljubljena hrana; živila, ki jih posameznik ne je poskusimo zamenjati) in možnosti prehranjevanja (priložnost jesti toplo kosilo ali malico; topla večerja) in najpomembnejše: zastavljenim ciljem. Sestavljen jedilnik obsega prehranski načrt za obdobje mesec dni in splošna pojasnila (pomen in načela zdravega prehranjevanja, načrtovanje obrokov tudi po izteku jedilnika). Na naše kontaktne podatke pošljite vaše podatke (višino, starost, težo, prehranjevalne navade, športne aktivnosti, vaše cilje) na podlagi katerih vas bomo kontaktirali nazaj in se dogovorili za sestavo primernega prehranjevalnega načrta posebej za vas za dosego vašega cilja.

Podatke lahko pošljete po el.pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličete na Gsm: 041 546 317


Shujševalne diete in zdrava prehrana

Namenjene so ljudem s povečano telesno težo, ki želijo oblikovati svoje telo in spremembo svojega življenjskega stila. Hujšanje načrtujemo po načelih zdrave prehrane, priporočilih za izgubljanje telesne teže in tudi ohranjanja nove-nižje teže. Posebno pozornost posvečamo zadostnemu vnosu hranil (vitaminov, mineralov, aminokislinam, dobrim maščobam…), ki so zelo pomembne za zdravo življenje in jih v komercialnih dietah ponavadi ne zaužijete zadosti. Vrsta diete se izbere glede na posameznika, njegovo težo, zdravstveno stanje ter želeno telesno težo. Najpogosteje uporabljamo jedilnike z nizkim glikemičnim indeksom, beljakovinsko-proteinsko in redukcijsko dieto.
 

Prehrana športnikov

Ta prehrana je namenjena športnikom in rekreativcem z različnimi cilji (povečanje mišične mase, pridobitev definicije, oblikovanje telesa, hitrejša regeneracija). Prehrana športnika ali rekreativca se razlikuje od povprečnega človeka po večjem energijskem vnosu in tudi ciljih, ki jih s tako prehrano želimo doseči. Športniki in rekreativci si želijo zaradi boljše športne predstave ali fizičnega izgleda povečati mišično maso, izgubiti maščobe – pridobiti definicijo, se hitreje regenerirati po velikem naporu, itd. Jedilniki so zasnovani individualno po posameznikovih željah, z upoštevanem pravil zdravega prehranjevanja in zdravstveni omejitvi športnika.

Prehranski dodatki

Svetovanje o prehranskih dodatkih namenjamo vsem, ki s svojim hitrim življenjskim slogom ne zadostijo potreb po hranilnih snoveh ter tistim, ki uporabljajo dodatke v sklopu treninga za večji napredek. Uporaba prehranskih dodatkov je v zahodnem svetu velika, celo prevelika. Zato vam nudimo svetovanje o uporabi dodatkov (vitaminski napitki, mineralne tablete, beljakovinski dodatki, gainerji, fatburnerji, itd) v zdravem in koristnem obsegu, saj mnogi izmed njih povzročajo v prevelikih količinah razne zdravstvene težave. Veliko snovi, ki so v prehranskih dodatkih pa najdemo v zadostni količini v vsakodnevni zdravi prehrani.